Poweryoga2018-12-28T17:29:10+01:00
Yoga is een fantastische oefenvorm om een sterk en gezond lichaam te krijgen/houden. Er wordt gebruik gemaakt van bewegingen zoals de natuur die bedoeld heeft en het complete lichaam is er bij betrokken.
De effecten zijn na een aantal lessen Power Yoga al merkbaar: men voelt zich fitter, kalmer en energieker.
Het lichaam krijgt souplesse, die het nog niet eerder heeft gehad. Afgezien van deze fysieke effecten, ontwikkelt zich nog een groter effect af onder de oppervlakte, namelijk: het innerlijke.
Emoties, spanningen en allerlei angsten slaan we op in ons innerlijke systeem.
Deze vaak ongewenste en soms ook schadelijke verborgen krachten worden in het lichaam losgemaakt en eruit gewerkt door het beoefenen van Power Yoga. De mentale veerkracht wordt herontdekt en versterkt.
Power Yoga adresseert alle aspecten. Het is een lichaamsoefening, waarin de totale mens beschouwd wordt.
In een sessie komen fysieke kracht, mentale kracht, souplesse, conditie en balans allemaal aanbod, waardoor alle systemen in het lichaam worden geactiveerd en verbeterd:
– hormonale stelsel wordt uitgebalanceerd
– de bloedsomloop wordt gestimuleerd
– het hart wordt krachtiger
– het zenuwstelsel wordt positief be├»nvloed (door de juiste ademhaling)
– de spijsvertering krijgt een opkikker
– het afvoersysteem (lymfestelsel) wordt geactiveerd
Bij Power Yoga is het zaak om de houding te zien als een methode om het lichaam te ontdekken en te ontplooien in plaats van het lichaam te zien als een ego-instrument. In de natuur heeft alles zijn timing, alleen de mens kent haast. De bloei van een bloem of een boom is niet te forceren. Het is belangrijk om ambities te laten varen en je te concentreren op het ontdekken en ontplooien van jouw lichaam. Resultaten zijn soms nauwelijks zichtbaar, maar elke millimeter, vroeg of laat, heeft betekenis.